Steeds meer mensen gebruiken niet langer alleen hun computer of laptop om het internet op te gaan. De tablet, smartphone en kleine notebooks worden steeds populairdere apparaten om e-mail te bekijken, sociale media te volgen en gewoon te surfen op het wereld wijde web. Sterker nog, deze apparaten zullen binnen niet al te lange tijd waarschijnlijk de meest gebruikte apparatuur zijn om internet te gebruiken. Het is dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website geschikt is voor deze apparatuur. Dat doet u door gebruik te maken van responsive webdesign. De meeste mensen hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van de term responsive webdesign, daarom is het goed om daar even wat verder op in te gaan. Het is natuurlijk een heel erg handige en praktische ontwikkeling dat u op steeds meer apparaten het internet op kunt gaan. Dit stelt u in staat om op elk moment van de dag, waar u ook bent, bepaalde zaken op te zoeken. Maar voor ontwerpers van websites is het erg onhandig, al deze verschillende formaten beeldschermen. Natuurlijk was er al lang sprake van meer dan één maat, computers en laptops zijn immers ook met verschillende maten schermen verkrijgbaar. Maar de smartphone, tablet en notebook zorgden er voor dat er nog meer formaten bijkwamen. Responsive webdesign biedt web ontwerpers grote voordelen op dit gebied. Door gebruik te maken van responsive webdesign zorgen zij er namelijk voor dat een website zich automatisch aanpast aan het formaat van het beeldscherm waarop deze getoond wordt. Hierdoor kan de gebruiker op elk willekeurig scherm de site goed bekijken. Responsive webdesign zorgt er voor dat het schermformaat geanalyseerd wordt en daardoor kunt u er zeker van zijn dat de site altijd goed getoond wordt.

Waarom responsive webdesign gebruiken?

Waarom zou u er nu voor kiezen om responsive webdesign te gebruiken? In de eerste plaats natuurlijk voor het gebruiksgemak van de bezoekers van de site. Natuurlijk kunnen zij een pagina ook bekijken als deze niet aangepast wordt aan het formaat van het beeldscherm. Zij moeten dan alleen steeds heen en weer schuiven om ervoor te zorgen dat zij alles kunnen zien. Het is natuurlijk een stuk gemakkelijker als de website goed bij het formaat van het scherm past, zodat zij in één keer alles goed kunnen bekijken. Dat is de eerste reden om te kiezen voor responsive webdesign. De tweede hangt hier sterk mee samen. Als een pagina niet goed te bekijken is, dan haken bezoekers af. Gaat u maar bij uzelf na, dat doet u ook als u op uw smartphone of tablet aan het surfen bent of informatie op wilt zoeken. Is de webpagina niet goed te bekijken, dan gaat u niet eerst de computer of uw laptop opstarten zodat u deze wel goed kunt bekijken. Nee, u gaat gewoon op zoek naar een andere website waar u wel gemakkelijk de informatie kunt vinden die u zoek of waar u wel op uw smartphone of tablet de producten goed kunt bekijken. Maakt u geen gebruik van responsive webdesign, dan is de kans dus groot dat bezoekers uw pagina niet goed leesbaar vinden en naar de site van een concurrent gaan. Dit wilt u natuurlijk absoluut voorkomen. Daarom is het ook zo belangrijk om gebruik te maken van responsive webdesign. Hiermee zorgt u ervoor dat u bezoekers vasthoudt op uw pagina en dus niet onnodig potentiële klanten al snel weer kwijtraakt. Een investering in het gebruiken van responsive webdesign is dus zeker aan te raden.

Kies voor Webton

U kiest dus voor het gebruik van responsive webdesign vanwege de volgende redenen:

  • het formaat van uw website wordt automatisch aangepast aan het formaat van het beeldscherm waarop deze getoond wordt
  • u bereikt daardoor meer potentiële klanten

Zoals we aan het begin al zeiden, internet wordt steeds vaker gebruikt op andere apparaten dan de computer of de laptop. Deze verschuiving is al een tijdje aan de gang en zal alleen maar door blijven gaan. Daarom is het dus ook zo belangrijk om nu te kiezen voor responsive webdesign en uw website hier op aan te laten passen. Doet u dit niet, dan loopt u klanten mis en dat is natuurlijk niet goed voor uw omzet. Door wel responsive webdesign in te zetten, haalt u waarschijnlijk veel meer klanten en dus ook meer omzet binnen. Met andere woorden, een investering hierin verdient zich echt zeer snel weer terug. Wilt u ook gebruik gaan maken van responsive webdesign, dan is het verstandig om een professioneel bedrijf in te huren dat dit voor u kan verzorgen. De achterliggende techniek is voor leken op dit gebied namelijk zeer lastig. U wilt er natuurlijk helemaal zeker van zijn dat alles goed werkt, daarom kiest u het best voor de specialisten van Webton. Zij hebben een ruime ervaring op dit gebied en kunnen u dan ook zeker zeer goed van dienst zijn. Zij kunnen u bovendien helpen met veel meer zaken op het gebied van websites. U kunt dan denken aan het design van uw site, het bouwen ervan en ervoor zorgen dat uw pagina goed gevonden wordt door zoekmachines. Voor alles op het gebied van uw website kunt u dus bij hen terecht en dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk en wel zo prettig. Voor alles kunt u dan op één plek terecht. Wilt u dus ook gebruik gaan maken van responsive webdesign, kies dan voor de specialisten van Webton.

Comments are closed.

Scroll to Top